Nieuws

SPOT leden Domus Magnus en Valuas Zorggroep bundelen krachten

Domus Magnus en Valuas Zorggroep, leden van SPOT, willen gaan fuseren. Beide particuliere organisaties zijn gespecialiseerd in wonen en zorgen voor ouderen in unieke huizen in Nederland. Ze beogen te gaan fuseren omdat ze in de toekomst nog krachtiger kunnen opereren. De nieuwe organisatie zal beschikken over 30 kleinschalige huizen verspreid over Nederland. 

Lees meer

Hoge cliëntwaardering voor wijkverpleging

Cliënten waardeerden de wijkverpleging in 2021 gemiddeld met een cijfer van 8,3. Ondanks alle uitdagingen is de ervaren kwaliteit in de wijk nog verder toegenomen. Dit blijkt uit de jaarlijkse tevredenheidsmeting (PREM) onder duizenden cliënten die wijkverpleging ontvangen.

Lees meer

‘Familie moet Wlz-aanvraag kunnen indienen’

Minister Conny Helder (Langdurige zorg) is van plan om het mogelijk te maken voor familieleden van een cliënt om een Wlz-aanvraag in te dienen. Zij reageert daarmee op een oproep van patiënten- en belangenorganisaties die vinden dat het huidige proces tijdrovend is.

Lees meer

Tweede Kamerlid bezoekt nieuwe zorgvilla Claris Zorggroep

Claris Zorggroep, lid van SPOT, opent een nieuwe locatie in Den Haag. Een ideaal moment om Tweede Kamerlid Fonda Sahla (D66) een rondleiding te geven in zorgvilla Het Poortgebouw. Na haar bezoek aan een thuiszorgorganisatie eerder dit jaar, krijgt de volksvertegenwoordiger een inkijkje in de kleinschalige woonzorg.

Lees meer

Reactie SPOT op plannen minister voor verdwijnen pgb gefinancierde zorg in woonzorg

Wooninitiatieven moeten niet meer gefinancierd worden uit pgb. Dat schrijft minister Helder in de kamerbrief over haar plannen voor pgb2.0. Vereniging SPOT staat voor kwaliteit in de kleinschalige zorg en pleit voor vrije keuze voor de zorgvrager uit diverse vormen van wonen met zorg. “Wij maken ons zorgen over de keuzevrijheid voor de cliënt en de noodzakelijke randvoorwaarden voor pgb zorgaanbieders die mogelijk binnenkort over moeten gaan tot Zorg In Natura.”

Lees meer

Webinar Inkoopbeleid Wijkverpleging 2023

Op donderdag 2 juni organiseert SPOT een webinar over het Inkoopbeleid Wijkverpleging 2023. Wij doen dit in samenwerking met onze kennispartner Eldermans|Geerts. De webinar is bedoeld voor zowel gecontracteerde als niet-gecontracteerde aanbieders.

Lees meer

SPOT start Leergang Zorgtechnologie & eHealth voor leden

Met alles wat er speelt, weten we allemaal dat digitalisering ons kan en moet helpen in de zorg. De technologie is er klaar voor. Wij ook? Hoe implementeren wij die in onze (kleine) organisaties? Daarom neemt vereniging SPOT het initiatief om te starten met een Leergang Zorgtechnologie & eHhealth, speciaal voor de leden in de kleinschalige woonzorg en thuiszorg. 

Lees meer

Login

Login op onze leden- of medewerkersportaal

Voor meer informatie gaat u naar onze ledenpagina.

Zoek een zorgverlener bij u in de buurt

Op onze website vind je per provincie de zorgverlener bij u in de buurt.

Nieuwsberichten en artikelen

IGJ: Iets minder signalen van zorgfraude

Bij het Informatie Knooppunt Zorgfraude (IKZ) zijn in 2021 457 signalen over zorgfraude verzameld door de partners. De signalen gaan over 379 zorgaanbieders. Over driekwart van hen kwam er in 2021 voor het eerst een signaal binnen.

Lees meer

 

Contact

Gooimeer 4
1411 DC Naarden
Postbus 5135
1410 AC Naarden

Tel: 035 - 542 75 17

[email protected]

KvK: 09104858
NL16 ABNA 0480094594

Volg ons op social media: