Wat doet SPOT?

SPOT is in 1999 opgericht en komt op voor de belangen van kleine en kleinschalige thuis- en woonzorgorganisaties. Bij de vereniging zijn ruim 190 zorgaanbieders aangesloten. De leden van SPOT bieden zorg in de vorm van huishoudelijke hulp en individuele begeleiding, verzorging, verpleeghuiszorg en (wijk)verpleging. Een aantal leden biedt ook dagbesteding en palliatieve zorg. 

Naast het behartigen van de gezamenlijke belangen van haar leden ontwikkelt SPOT producten en diensten die aansluiten op actualiteiten in de zorg en die een bijdrage leveren aan de bedrijfsvoering van de leden. Denk hierbij aan model-documenten, een klachtenregeling met aansluiting op een erkende geschilleninstantie, een eigen e-learningplatform en een ruim aanbod aan trainingen en informatiebijeenkomsten.

SPOT biedt praktische ondersteuning aan haar leden middels een helpdesk waar leden kosteloos gebruik van kunnen maken. Leden kunnen terecht met vragen over de cao VVT, arbeidsgerelateerde vragen en juridische en fiscale vraagstukken, maar ook met vragen over de financieringswetgeving, tarieven, bekostigingsmodellen, beleidsregels, contractering, controle en verantwoording.

De branchevereniging en haar leden zien hun werk als betrokken en bevlogen ondernemen in een bedrijfstak waarin het maatschappelijk belang toeneemt en (levens)kwaliteit steeds belangrijker wordt.

Lees de volledige folder

SPOT werkt samen met ZorgkaartNederland