Waarom SPOT?

SPOT vindt het belangrijk dat haar leden professionele organisaties zijn die meer dan goede zorg leveren. Daarom stelt SPOT een aantal voorwaarden aan het lidmaatschap:

  • de leden van SPOT beschikken over een kwaliteitscertificaat of behalen dit certificaat binnen 2 jaar na aanmelding;
  • de leden van SPOT voldoen aan het Kwaliteitsreglement;
  • de leden van SPOT conformeren zich aan het Klachtenreglement;
  • de leden van SPOT zijn goede en eerlijke zorgverleners; 
  • de leden van SPOT nemen actief deel aan de verenigingsactiviteiten

Goed bestuur

SPOT vindt het belangrijk dat haar leden goed bestuur en toezicht kennen. Om deze reden onderschrijft SPOT de (uitgangspunten van de) Governancecode Zorg. Cliënten die vinden dat een SPOT-lid de regels van deze code niet of onvoldoende naleeft, kunnen een klacht indienen bij de onafhankelijke klachtenfunctionaris. Het SPOT-bestuur ziet toe op het deugdelijke beleid en bestuur van de leden van de vereniging.

Kennisuitwisseling

Kennisuitwisseling tussen en met de leden is een belangrijke pijler van SPOT. Een aantal keer per jaar worden bijeenkomsten georganiseerd waarin leden elkaar kunnen ontmoeten en worden bijgepraat over actuele ontwikkelingen. Daarnaast is er wekelijks een nieuwsbrief waarin de verenigingsactiviteiten onder de aandacht worden gebracht, een update wordt gegeven van de lobbyactiviteiten en er ook veel praktische informatie wordt gegeven. Elk jaar wordt er ook een scholingsprogramma voor de leden georganiseerd, met praktische trainingen, interessante webinars en innovatie carrousels. SPOT-leden kunnen hieraan deelnemen tegen een kleine bijdrage. En SPOT heeft een eigen Learning Management System (LMS), waarmee leden en hun medewerkers tegen een gereduceerd tarief toegang hebben tot een groot aanbod aan geaccrediteerde e-learning modules.  

Ledenwebsite

Leden van SPOT kunnen inloggen op het ledendeel van de website. Hier is veel praktische informatie terug te vinden over onderwerpen die voor ondernemers in de zorg van belang zijn. Klik hier om in te loggen op de ledenwebsite

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Vul onderstaand formulier in en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.