Waarom SPOT?

SPOT vindt het belangrijk dat haar leden professionele organisaties zijn die meer dan goede zorg leveren. Daarom stelt SPOT een aantal voorwaarden aan het lidmaatschap:

  • de  leden van SPOT beschikken over een kwaliteitscertificaat of behalen dit certificaat binnen 2 jaar na aanmelding;
  • de leden van SPOT voldoen aan het Kwaliteitsreglement;
  • de leden van SPOT conformeren zich aan het Klachtenreglement;
  • de leden van SPOT zijn goede en eerlijke zorgverleners.

Goed bestuur

SPOT vindt het belangrijk dat haar leden goed bestuur en toezicht kennen. Om deze reden onderschrijft SPOT de (uitgangspunten van de) Governancecode Zorg. Cliënten die vinden dat een SPOT-lid de regels van deze code niet of onvoldoende naleeft, kunnen een klacht indienen bij de onafhankelijke klachtenfunctionaris. Het SPOT-bestuur ziet toe op het deugdelijke beleid en bestuur van de leden van de vereniging.

Kennisuitwisseling

Kennisuitwisseling tussen en met de leden is één van de belangrijkste pijlers van SPOT. Regelmatig worden trainingen, cursussen, webinars, bijeenkomsten en masterclasses voor de leden georganiseerd. Ook heeft SPOT een eigen Learning Management System (LMS), waarmee leden en hun medewerkers tegen een gereduceerd tarief toegang hebben tot een groot aanbod aan geaccrediteerde e-learning modules. Mede hierdoor houden de leden hun kennis op peil.

Actieve participatie leden

SPOT verwacht van haar leden een actieve deelname aan de verenigingsactiviteiten.

Deskundige overlegpartner

SPOT stemt regelmatig af met beleidsmakers en deskundigen over ontwikkelingen die de activiteiten van de leden -en de zorgvraag van de cliënten van leden- raken.

Lees ook onze Missie, Visie en Kernwaarden.

Ledenwebsite

Leden van SPOT kunnen inloggen op het ledendeel van de site. Op deze ledenwebsite kunnen leden ondermeer een model-Kwaliteitshandboek en praktische model-documenten downloaden. Ook staan er diverse dossiers op de ledenwebsite over onderwerpen die voor ondernemers (en hun cliënten) in de thuis- en woonzorg van belang zijn.

Voor medewerkers heeft SPOT een aparte website ontwikkeld waarop documenten staan die medewerkers ondersteunen in de dagelijkse zorgverlening. Medewerkers krijgen toegang tot deze website na autorisatie van hun werkgever.

Klik hier om in te loggen op de leden- of medewerkerswebsite

Heeft u vragen of wilt u meer informatie?

Vul onderstaand formulier in en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug:

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.