Let op: rapportageverplichting werkgebonden personenmobiliteit

door | mrt 20, 2024 | Algemeen

 

Heeft jouw organisatie 100 of meer werknemers? Dan moet je vanaf 1 juli 2024 het aantal kilometers voor het zakelijke verkeer en het woon-werkverkeer van je werknemers registreren, onderverdeeld in het soort vervoersmiddel en het brandstoftype. Deze verplichting vloeit voort uit de regeling werkgebonden personenmobiliteit (WPM), met als doel om de CO2-uitstoot te verminderen.

De gegevens moeten worden aangeleverd via het online formulier op de site van de Rijksdienst voor ondernemend Nederland (RVO). Op deze website is een handleiding beschikbaar. Uiterlijk 30 juni 2025 moeten de gegevens over de 2e helft van 2024 of over heel 2024 worden aangeleverd. Vanaf 2026 moet over een heel kalenderjaar worden gerapporteerd.

Na het indienen, ontvang je een rapportage over de CO2-uitstoot van de verkeersbewegingen van uw medewerkers, dat inzicht geeft in de duurzaamheid van de mobiliteit van je werknemers. De rapportage bevat ook algemene tips en adviezen over hoe uw organisatie de duurzaamheid kan verbeteren.

Lees hier meer over de regeling.