Ben jij die bevlogen directeur die SPOT nodig heeft?

door | mei 8, 2024 | Algemeen

 

Vereniging SPOT is toe aan de volgende stap in de formatie van ons team. Wij zijn op zoek naar een betrokken directeur die op bevlogen wijze onze vereniging en de kleinschalige zorg vertegenwoordigt. Hieronder vind je de vacaturetekst, voel je vrij om deze te delen binnen je netwerk. Ken je mensen die voldoen aan het profiel, vraag hen dan te reageren via a.reidsma@verenigingspot.nl

Wie ben jij?

Je bent een verbindend, ondernemend en natuurlijk betrokken leider in het geheel van de vereniging en de organisatie. Je hebt een sterke visie op de toekomst van de kleinschalige zorgsector en bent in staat om deze visie te vertalen naar concrete acties en resultaten. Je kent de uitdagingen waarmee de kleinschalige zorgsector wordt geconfronteerd en het belang van continue innovatie in de gehele zorgsector en de positie van de kleinschalige zorg hierin. Je bent in staat om te navigeren in een politiek gevoelige omgeving en de belangen van Vereniging SPOT en haar leden op een overtuigende manier te vertegenwoordigen bij verschillende stakeholders, waaronder politieke instanties en toezichthouders. Je bent een voorstander van inclusiviteit en diversiteit binnen de vereniging en de bredere zorggemeenschap, en integreert deze waarden in alle aspecten van het werk van Vereniging SPOT.

Vereniging SPOT heeft de afgelopen jaren een grote groei doorgemaakt. De verwachting is dat ook de komende jaren het aantal leden blijft groeien. In het verlengde hiervan heeft de vereniging gekozen voor professionalisering van de vereniging in de vorm van (her)ontwikkeling van het verenigingsbureau, optimalisatie van de verenigingsprocessen en de verenigingsactiviteiten om een sterke en slagvaardige vereniging te blijven. Alles met het doel om vanuit de leden goede zorg en ondersteuning te geven. De functie directeur is voor de vereniging een nieuwe functie.

Betrokken en natuurlijk dienend leiderschap

Als directeur ben je titulair eindverantwoordelijk voor de vereniging. Uiteraard doe je dit niet alleen, maar met een klein maar bevlogen team van betrokken en deskundige collega’s. Samen met het bestuur bepaal je de strategische koers van de vereniging. Daarbij is het belangrijk dat je goed kunt samenwerken, goed kunt schakelen, dat je sensitief en doortastend bent, goed kunt luisteren en communicatief vaardig bent.

Je geeft leiding aan het team, dat bestaat uit het de vereniging coördinator, beleidsmedewerker en communicatiemedewerker, en zorg je voor een efficiënte en ondersteunende organisatie. Je bent ervaren in het ontwikkelen en implementeren van strategische plannen in een snel veranderende omgeving, vanuit betrokken en natuurlijk dienend leiderschap verbind en bewaak je de verenigingsstrategie en -organisatie. Je geeft medewerkers de ruimte en het vertrouwen om te groeien.

Er is een meerjarenplan geformuleerd die momenteel in de praktijk wordt gebracht. Het is aan de nieuwe directeur het meerjarenplan verder uit te gaan rollen. Slim organiseren, inrichten en ook keuzes maken. De doelstellingen vereisen pragmatisch handelen én denken in mogelijkheden.

Boegbeeld

Als directeur ben je het boegbeeld van Vereniging SPOT, waarbij je de kernwaarden, missie en visie van de vereniging inspirerend uitdraagt naar leden, organisatie, samenwerkingspartners en stakeholders. Alle partijen inspireren en betrekken is een belangrijke taak voor de directeur. Je bent gesprekspartner in verschillende stakeholder netwerken, je bent goed op de hoogte van de ontwikkelingen in de zorg en vertegenwoordigt de belangen van de kleinschalige zorg in gesprekken met de politiek, waar onder Tweede Kamer leden. Je weet de unieke positie van de Kleinschalige Zorg in het zorglandschap zichtbaar te maken op landelijk niveau. Als brancheorganisatie wil SPOT opinion leader voor de Kleinschalige Zorgsector zijn en blijven.

Ondernemerschap

De uitdagingen die de groeiende zorgvraag en de krapte op de arbeidsmarkt met zich meebrengen, vragen om ondernemend en innovatief leiderschap. Je benut daarbij de kracht van de vereniging en inspireert en motiveert leden in onderlinge samenwerking en het ondernemen. Je bent in staat om kansen te zien en deze te grijpen. Je kunt uitstekend netwerken en bent organisatie- en politiek sensitief. Je weet nieuwe samenwerkingsverbanden en partnerschappen te verkennen en te ontwikkelen. Je delegeert aan de juiste mensen en geeft anderen de ruimte en het vertrouwen om te groeien. Hierdoor weet je elkaar te versterken, zowel intern als extern.

Wie zijn wij? 

Wij zijn Vereniging SPOT, een branchevereniging die opkomt voor de belangen van kleinschalige zorgaanbieders in de VVT; thuiszorg, woonzorg en welzijn. Wij zijn de brancheorganisatie van ondernemende zorgaanbieders met een passie voor verbetering van de zorg. Onze leden zijn specialisten in zorg thuis, ongeacht op welke plek dat thuis zich bevindt. Onze achterban bestaat uit kleinschalig georganiseerde zorgaanbieders die zorg en begeleiding bieden vanuit het perspectief van de leefwereld van degene die het betreft. Zorg waarin alle betrokkenen (zorgaanbieder, zorgprofessional, zorgvrager, mantelzorger en vrijwilliger) zich een deelnemer voelen van het geheel, met als uitgangspunt de kwaliteit van leven van de zorgbehoevende én de zorgverlener.

SPOT heeft een professioneel en compact bureau dat snel schakelt, veel waarde hecht aan persoonlijk contact en weet wat er bij de leden speelt. Het team van betrokken professionals ondersteunt haar leden in het behartigen van de belangen van de kleinschalige zorg en bij het ondernemen, innoveren en excelleren van de leden.

Profiel

We zoeken een inspirerende, verbindende, doortastende, ondernemende directeur, iemand die:

  • ruime leidinggevende ervaring heeft in een complexe omgeving, bij voorkeur in de zorg; dit kan als directeur of vanuit een manager positie. In ieder geval vanuit een positie met de nodige stevige verantwoordelijkheid;
  • begrijpt hoe het is om met verschillende stakeholders te acteren zoals leden, stakeholders en financiers in de zorg, toezichthouders, politiek en media;
  • ervaring of in ieder geval aantoonbare affiniteit heeft met de zorg en netwerkorganisaties;
  • samenwerking binnen de vereniging en de organisatie stimuleert, veranderingen aangaat en daar zelf het goede voorbeeld in geeft;
  • als directeur aandacht heeft voor de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers;
  • een netwerker is, zelf ook een relevant netwerk meebrengt, makkelijk toegankelijk en benaderbaar voor interne en externe relaties en open en transparant communiceert;
  • met enig relativeringsvermogen als directeur boven de partijen kan staan zonder de relatie te schaden;
  • ervaren is met visieontwikkeling, strategische planning en het vermogen heeft om zowel op korte als lange termijn te denken;

Aanbod

Een dynamische positie in een flexibele, platte en snelgroeiende organisatie met enthousiaste en betrokken collega’s. Het betreft een parttime functie van 24 uur per week. De inschaling van de functie is vergelijkbaar met Schaal 65 van de VVT.

Procedure

De procedure is erop gericht om de kandidaat voor eind juni 2024 te benoemen. De eerste gesprekken met afvaardiging van bestuur en ledenvertegenwoordiging vinden zo spoedig mogelijk plaats.

Geïnteresseerd

Ben je geïnteresseerd in deze functie? Je kan reageren t/m 31 mei door je cv en motivatie te mailen aan a.reidsma@verenigingspot.nl en e.heynen@thuiszorginis.nl.