NL-Alert campagne 75+: Laad ‘m op en laat ‘m aan

door | nov 8, 2021 | Algemeen

Maandag 8 november heeft het ministerie van Justitie en Veiligheid de campagne ‘Laad ‘m op en laat ‘m aan’ gestart. Deze campagne stimuleert 75-plussers hun mobiele telefoon op te laden en aan te houden zodat zij NL-Alerts kunnen ontvangen bij noodsituaties. 

Veel mensen ontvangen een NL-Alert bij een noodsituatie. Zo ontvingen bijna 4 op de 10 Nederlanders in het afgelopen jaar een NL-Alert bij een noodsituatie in hun omgeving. Onder mensen van 75 jaar en ouder lag dit lager, bijvoorbeeld doordat hun mobiele telefoon uitstond. Ouderen willen soms even niet bereikbaar zijn, bijvoorbeeld als zij gaan eten, slapen of visite hebben. Toch is het advies de mobiele telefoon altijd aan te laten staan, zodat de overheid ook ouderen kan waarschuwen bij een noodsituatie in de buurt. Leg de telefoon dan gewoon even weg, bijvoorbeeld in een andere kamer of in een la. Door het harde en doordringende alarmgeluid wordt u alsnog gewaarschuwd.

NL-Alert is het alarmmiddel van de overheid dat u waarschuwt en informeert over noodsituaties. Denk aan een grote brand, rookwolk met giftige stoffen of een terroristische aanslag. In een NL-Alert staat uitgelegd wat er aan de hand is, wat u moet doen en waar u meer informatie en updates kunt vinden. Ontvangt u een NL-Alert op uw mobiele telefoon? Dan weet u meteen wat er bij u in de buurt aan de hand is en wat u moet doen. Bovendien kunt u anderen dan goed informeren en zijn zij ook op de hoogte.

NL-Alert testbericht
7 op de 10 Nederlanders die in het afgelopen jaar een testbericht ontvingen, vindt het fijn om middels een testbericht te ervaren hoe het is om een NL-Alert te ontvangen. Wilt u ook weten hoe het is om een NL-Alert te ontvangen? Op maandag 6 december rond 12:00 uur zendt de overheid het volgende testbericht uit. Zorg er dus voor dat uw mobiele telefoon aanstaat, zodat u het NL-Alert testbericht kunt ontvangen. Zo weet u hoe een NL-Alert klinkt en eruit ziet.

Meer informatie staat op: www.nl-alert.nl