Carrousel medische handelingen

maandag, 30 mei 2022

Op maandag 30 mei verzorgen wij de training Carrousel Medische handelingen.

Voor onze leden organiseren we een praktijkdag om verpleegkundige handelingen te oefenen en hertoetsen voor verzorgenden IG en verpleegkundigen. Het zal gaan om een selectie uit de volgende handelingen:

• Medicatie toedienen
• Bloedsuiker prikken en insuline toedienen
• Injecteren intramusculair
• Injecteren subcutaan
• Vlindernaald plaatsen

• Katheteriseren vrouw
• Katheteriseren man (alleen verpleegkundigen)
• Blaasspoelen
• Suprapubische katheter verzorgen en verwisselen
• Hoogopgaand klysma toedienen

• Zwachtelen
• Wondzorg
• Hechtingen verwijderen
• PEG-sonde verzorgen en verwisselen
• Toedienen sondevoeding via PEG-sonde

Wij verzorgen onder andere praktische toetsingen volgens de laatste richtlijnen en de protocollen van Vilans.
Het is mogelijk om aan de hand van ingebrachte casuïstiek te werken en er is ruimte om te leren van elkaar.
We sparren graag met je bij vragen over het toepassen van de protocollen op jouw werkpraktijk.
Ons streven is om je naar huis te laten gaan met een groter gevoel van bekwaamheid.
En daarnaast met handvatten om het geleerde in de praktijk in te zetten passend bij jouw doelgroep en werksituatie.
Je bent op de hoogte van achterliggende theorie, deze wordt niet getoetst.
Slaag je voor de toets dan ontvang je van ons een certificaat.

Accreditatie praktijkinstructie en toetsing: Kwaliteitsregister V&V 1 punt

Over de trainer

Chantal van der Feer.
Na 25 jaar als verpleegkundige in de zorg voor ernstig meervoudig beperkte cliënten te hebben gewerkt, ben ik nu alweer 6 jaar werkzaam als trainer voor ZWopleidingen.

De training is bedoeld voor zorgverleners in thuis- en woonzorgorganisaties.

Deze training is uitsluitend toegankelijk voor leden van SPOT.
De kosten voor de training zijn € 25,- per persoon (maximaal 2 personen per lid/organisatie), een lunch is inbegrepen. Bij een ‘no show’ na aanmelding wordt € 100,- in rekening gebracht, bovenop de cursuskosten. Annuleren kan tot 7 werkdagen vóór de bijeenkomst.

Tijd
De bijeenkomst wordt in 2 groepen gegeven. De eerste groep start om 10:00 uur tot 13:00 uur en de tweede groep start van 13:00 uur tot 16:00 uur. Per dagdeel kun je 5 handelingen oefenen en laten toetsen.

De infobijeenkomst vindt plaats ten kantore van SPOT, Gooimeer 4-15 in Naarden (pand Het Branche Bureau).

U kunt zich aanmelden via het formulier hieronder.

SPOT
Gooimeer 4-15