Home » Cursus Registratie

Workshop Coachend leidinggeven

donderdag, 8 okt 2020

09:30 – 16:30

Bevorder het zelflerend vermogen en de ontwikkeling van uzelf of uw medewerkers

Wilt u dat uw team haar krachten nog beter kan ontwikkelen en gebruiken? Vindt u het binden en boeien van uw medewerkers belangrijk en wilt u hen faciliteren om goed in te kunnen spelen op de ontwikkelingen in deze snel veranderende zorgwereld? Een coachende leiderschapsstijl helpt hierbij. In deze workshop leert u wat coachend leiderschap inhoudt en hoe u hier als manager vorm aan kunt geven. De workshop werd in 2019 door deelnemers gewaardeerd met een 8.6!

Bij coachend leidinggeven ligt de focus op stimuleren van het zelflerend vermogen en het verantwoordelijkheidsgevoel van het team. Op die manier zet u in op het verbeteren van prestaties én de ontwikkeling van medewerkers. Ook bevordert dit de medewerkerstevredenheid. Coachend leidinggeven vraagt om authentiek en persoonlijk leiderschap. Welke vaardigheden vraagt dit van u? Wat heeft uw team nodig en welke rol heeft u hierbinnen als coachend leidinggevende? Tijdens deze workshop leert u de benodigde basisvaardigheden aan.

Aan bod komt:

  • Visie op coachend leidinggeven (definitie, oorsprong en werkwijze)
  • Voorwaarden voor effectief coachend leidinggeven
  • Coachtechnieken: AAAA, LSD, feedbackregels en GROW
  • Model Situationeel Leiderschap Hersey en Blanchard
  • Model Managerial Grid van Blake en Mouton
  • Ontwikkelfase van uw team versus leiderschapsstijl.

Programma
De training duurt van 9.30 – 16.30 uur. Tussendoor zal er gezamenlijk worden geluncht.

Over de trainers
De training wordt verzorgd door Noortje Molenaar van Q-Consult Zorg. Noortje is gecertificeerd coach en biedt individuele- en teamcoaching in zorgorganisaties.

Doelgroep
De workshop is bedoeld voor managers, teamleiders en andere leidinggevenden van thuis- en woonzorgorganisaties.

Deelname
Deze bijeenkomst is uitsluitend toegankelijk voor leden van SPOT.
Deelname aan de bijeenkomst kost € 50,- per deelnemer (BTW-vrij, inclusief lunch, maximaal 2 personen per lidorganisatie). Het maximum aantal deelnemers is 8 personen i.v.m. de interactieve aard van de workshop. Bij een niet tijdige afmelding (uiterlijk tot twee dagen van te voren) zal € 100,- in rekening worden gebracht.

Locatie
De infobijeenkomst vindt plaats ten kantore van SPOT, Gooimeer 4-15 in Naarden (pand APPR).

Aanmelden
U kunt zich aanmelden via het formulier hiernaast.

Evenementslocatie

APPR Hét Brancheburo
Gooimeer 4
Naarden

Kosten

Workshop Coachend leidinggeven
€ 50.00

Nieuwsberichten en artikelen

Zorg thuis in crisistijd belangrijker dan ooit

Zorgaanbieders in de wijkverpleging, begeleiding en hulp bij het huishouden hebben te kampen met ziekte en uitval bij cliënten en bij zorgprofessionals. Toch blijven de zorgaanbieders de zorg thuis zoveel mogelijk doorzetten. Soms behoort alleen de meest noodzakelijke zorg tot de mogelijkheden en wordt het zorgaanbod aangepast. Waar nodig wordt een alternatieve vorm van zorg- of dienstverlening toegepast. Specifiek voor coronapatiënten worden de planningen en routes ingericht of aangepast.

Lees meer

Zorginstellingen mogen Jaarverantwoording Zorg later indienen

Gisteren heeft de overheid besloten dat bepaalde zorginstellingen de Jaarverantwoording Zorg later mogen indienen. Verlenging termijn De Minister heeft besloten de datum waarvóór zorginstellingen hun jaarverantwoording over verslagjaar 2019 aan het ministerie moeten...

Lees meer

 

Contact

Gooimeer 4
1411 DC Naarden
Postbus 5135
1410 AC Naarden

Tel: 035 - 542 75 17

[email protected]

KvK: 09104858
NL16 ABNA 0480094594

Volg ons op social media: